Warning: fopen(/customers/4/3/1/cyberplace.dk/httpd.www/genlog.txt) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/cyberplace.dk/public_html/log.php on line 48

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/cyberplace.dk/public_html/log.php:48) in /var/www/cyberplace.dk/public_html/genlib.php on line 62
1940 Danmark Folketælling

John og Charlotte´s Familie Historie

The Genealogy of the Surname Family

1940 Danmark FolketællingKildeoplysninger

 • Titel 1940 Danmark Folketælling 
  Udgiver MyHeritage 
  Kilde-ID S500025 
  Tekst

  Efter den tyske invasion d. 9 april 1940 stod den danske regering over for en umulig situation. Uden mulighed for at opstille effektivt forsvar og muligudslettelse af den tyske hær overgav Danmark sig med meget lidt modstand. Som følge af den hurtige overgivelse og vores stærke landbrug betragtede Adolf Hitler Danmark som et protektorat og tillod den danske regering at beholde det meste af sin autonomi. Det danske politi og retsvæsen forblev under dansk kontrol, og kong Chr. X forblev på tronen og blev et symbol på modstand for danskerne. Mens relationerne til den tyske regering var anstrengte, så fortsatte lokale og nationale anliggender så normalt som muligt, og den danske regering fortsatte med den planlagte folketælling i november.


  Færøerne som havde status som et dansk amt i 1940 og Grønland med status af en tæt kontrolleret koloni deltog tilsyneladende ikke i folketællingen 1940 på grund af deres individuelle krigstidstatus. Begge områder blev betragtet som havende høj strategisk og militærisk værdi under 2. verdenskrig. Storbritannien besatte Færøerne kun fire dage efter at Danmark blev besat i april 1940 for at forhindre at de nordatlantiske øer blev en tysk forpost. Efter den tyske invasion af Danmark, udøvede USA et enormt diplomatisk pres sammen med canadierne og briterne for at holde Grønland som et neutralt protektorat under USA, som holdt indtil USA gik ind i krigen i december 1941.


  Hovedparten af oplysningerne i folketællingen 1940 blev udfyldt af de individuelle husstande og ikke af officielle optællere. I afbildningerne kan man se at hver husstands overhoved udfyldte deres egen folketællingspakke med de enkelte personer, der boede i husstanden. Det har ført tilo større variation i hvordan oplysningerne blev registreret især i boligfelterne.


  Brugere skal være opmærksom på at de danske administrative jurisdiktioner over sogne, kommuner, købstæder og amter blev omstruktureret i 1970 under "Kommunalreformen". Denne folketælling bruger de historiske administrative jurisdiktioner gældende i 1940.


  Danmarks administrative inddeling 1945 
  Knyttet til Chr Marius Bent Frederiksen
  Helen Frederiksen
  Karl Hermann Frederiksen
  Kate Frederiksen
  Ronald Frederiksen
  Ruben Rubert Frederiksen
  Rudi Marie Frederiksen
  Vally Frederiksen
  Børge Christian Hansen
  Elna Louise Sofie Nielsen 


Hjemmesiden drives af The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 12.2, forfattet af Darrin Lythgoe © 2001-2024.

Opdateres af John Hansen.